UW ACCOUNTANTSKANTOOR OP DE RITT

Lees ik dat nou goed? Mijn accountantskantoor op de RITT? Hoezo gaat een andere bedrijfsadviseur mij uitleggen hoe ik mijn kantoor op de RITT moet krijgen? En hoezo dubbel t?

Tja, het komt u als account wellicht wat vreemd voor, maar in de praktijk blijkt dat ook accountants 'stoeien' met vergelijkbare uitdagingen als 'gewone' ondernemers. U houdt uw klanten (zakelijk), de spiegel voor. Maar wie doet dat bij u? Een concullega? Een vriend? Welke sparringspartner zou u kunnen gebruiken om ervoor te zorgen dat u alles op de rit hebt?

Wat houdt het dan in 'op de RITT' zijn?

Met het speciaal door Luuk Haegens (de Management Kompasgroep), Ton Wouters (Ton Wouters Klantwaarde)  en Edwin Joosten (Bedrijfsmaat) ontwikkelde RITT programma (Rendement Implementatie Transitie Traject) bent u met uw accountantskantoor klaar voor de toekomst. Doordat de Management Kompasgroep als geen ander de strubbelingen kent waar accountants tegenaan lopen én alle branchecijfers van deze beroepsgroep tot in de haarvaten kent is dit voor u als accountant de pérfecte kans om te kijken hoe u er met uw kantoor (in vergelijking met uw branchegenoten) voor staat. En nee, we gaan u niet uitleggen over hoe u jaarrekeningen moet samenstellen. Nee we gaan samen werken aan de uitdagingen waar (bijna) álle accountants op dit moment mee worstelen.

Personeel

Er is een chronisch tekort aan assistent accountants. Niet alleen op uw kantoor, maar ook op dat van uw collega's. De werkdruk is hoog, ook voor uw medewerkers. Maar hoe zorg je ervoor dat u de juiste mensen aan kunt trekken en, belangrijker nog: kunt behouden. Binnen het RITT-programma maken wij gebruik van tools die ervoor zorgen dat u beter weet wat u kunt doen om van een 7 een 8 te maken, of van een 8 een 9.

Uw eigen rol/werk

Als partner/vennoot/maat heeft u uw eigen positie met de daarbij behorende taken en verantwoordelijkheden. Voortgekomen vanuit 'het verleden' en vaak niet meer 'tegen het licht gehouden' door de waan van de dag. Maar hoe zit het nou precies? Houdt u zicht vooral bezig met de juiste zaken, of liggen er ook zaken op uw bordje:

  • die u liever niet doet
  • waar anderen misschien beter in zijn
  • die eigenlijk helemaal niet bij u horen te liggen
  • waar u weinig tot geen extra toegevoegde waarde levert

Komt u wel toe aan (interne en externe) coaching van uw team? Heeft u het lef om te veranderen met uw bedrijf (verdienmodel aanpassen, anders omgaan met klanten)? Hoe zit het met het commerciële talent van u (en/of uw collega's)? Durft u kritisch te kijken naar uw eigen rol (en die van uw teamgenoten). Door een ander mee te laten kijken naar hoe u het aanpakt, komt u geheid tot nieuwe inzichten en kunt u verbeteringen aanbrengen. Verbeteringen die niet alleen meer Winst opleveren, maar er ook voor zorgen dat u meer voldoening haalt uit uw werk.

Te weinig tijd (voor klanten)

In de loop der tijd is er steeds meer op 'uw bordje' terechtgekomen. Vakinhoudelijke eisen om uw beroep uit te kunnen blijven oefenen, automatisering, personeel en dan ook nog eens Corona. Hebt u nog wel écht tijd? Voor uw klanten, maar ook voor het thuisfront en hobby's? En niet omdat het moet, maar omdat u oprecht geïnteresseerd bent in wat hen bezig houdt. Binnen het RITT-programma gaan we samen kijken hoe we ervoor zorgen dat u meer tijd gaat krijgen, voor die zaken die er voor u toe doen.

Nieuwsgierig geworden?

Bent u benieuwd naar wat het 'RITT'-programma voor u(w kantoor) kan betekenen? Neem dan contact op of vul uw gegevens hiernaast in, zodat we contact met u kunnen opnemen voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek.

Reactie uit de praktijk

Onderstaande reactie kregen wij op onze RITT-scan. Een scan waarin het verbeterpotentieel van jouw accountantskantoor inzichtelijk wordt gemaakt. Cijfermatig onderbouwd en vergeleken met cijfers uit de branche. De scan kost 1 dag tijd van de venno(o)t(en), een halve dag tijd van minimaal 3 medewerkers. De prijs is 2.950,- euro exclusief BTW. Onze garantie: bij een verbeterpotentieel kleiner dan € 50.000,- is de scan kosteloos. 

*****

RE: Presentatie  Vandaag om 10:24

Goedemorgen heren, 
 
Het eerste succes kunnen we al met jullie delen. 
 
We hebben het gesprek met de prospect waar we gistermiddag naar toe zijn geweest op een iets andere manier aangepakt:
-       Onze werkwijze / focus toegelicht (gebaseerd op de inleiding van het boek adviseren voor accountants: geven managementinformatie, resultaatverbetering op korte termijn, beperken ondernemersrisico, hulp bij focus, grip etc.)
-       Onze kernwaarden (uit jullie presentatie gisteren) besproken
-       Een quickscan gemaakt van de onderneming (door gebrek aan goede informatie aan de voorkant niet helemaal zoals we het normaliter zou willen doen) en aangegeven wat een paar kleine aanpassingen (de 5% verbeteringen) voor een enorm effect kunnen hebben. 
 
Daarnaast ons ‘gewone praatje’ nog gehouden. Waarbij we met name in zijn gegaan op de toegevoegde waarde (bovenstaande punten) en minder op de vaste werkzaamheden. Men vond onze insteek zeer leuk en zouden maandag met een reactie komen. Vanochtend om 9:00 belde ze al om klant te worden. 
 
Met ------ gisteren na het gesprek ook besproken dat we deze aanpak sowieso veel meer toe gaan passen. Hierbij gaan we ons bij onze ideale klant veel meer voorbereiden voorafgaand aan het gesprek (dit mag tijd kosten) en maken we een korte presentatie (waarin in elk geval bovenstaande punten belicht worden).
 
Heel erg bedankt voor de afgelopen sessies, dit heeft er zeker aan bijgedragen dat deze prospect zo snel is overtuigd. 
 
Met vriendelijke groet,
 
-------- RA

****

Wat levert het op?

In een scan, zoals we die hebben verzorgd bij het accountantskantoor waarvan we bovenstaande reactie ontvingen, wordt het verbeter-potentieel van uw accountantskantoor inzichtelijk gemaakt. Cijfermatig onderbouwd en vergeleken met cijfers uit de branche, zodat u ziet hoe de prestaties van uw accountantskantoor zich verhouden tot die van collega's. Daarnaast krijgt u meer inzicht in hoe uw medewerkers denken over uw bedrijf, de klanten en hun werk. Daarmee heeft u een krachtige tool in handen om uw team te versterken.

Wat kost het?

De scan kost in totaliteit een halve dag tijd van de venno(o)t(en) en een halve dag tijd van minimaal 3 medewerkers. Daarnaast volgt er een terugkoppeling die nog eens 2 uur tijd vergt van de venno(o)t(en). De prijs voor deze RITT scan is € 2.950,- euro exclusief BTW.

Garantie

Onze garantie: bij een verbeter-potentieel kleiner dan  € 50.000,- is de scan kosteloos. Alle tot op heden gemaakte scans hebben ervoor gezorgd dat er flinke 'bewegingen' zijn ontstaan op de diverse kantoren.

Durft u het aan?

Bel dan voor het maken van een afspraak.