En toen zat ik ineens in de lucht met Edwin

Het mooie aan mijn werk is dat ik samen met ondernemers aan de slag ga om meer structuur aan te brengen.

Vooral het afstemmen van de operationele- en financiële processen is daar een belangrijk onderdeel van. In alle gevallen gaan we efficiënter en effectiever werken.

Dat komt omdat ik eerst inzicht geef, zodat we overzicht krijgen. Vervolgens kunnen we doelstellingen bepalen. En dan begint de trip:

samen werken om de doelstellingen ook te behalen.

De meeste opdrachtgevers vinden mij via mond tot mond reclame. Maar ook collega’s uit het vak die ‘hands on’ ondersteuning nodig hebben voor hun klanten op het snijvlak van financiën/operatie/commercieel gedrag weten me te vinden.

Zo kwam ik via Jack Kroon terecht bij Markhorst Elektro. Een echt familiebedrijf uit de Kempen, waar Edwin Markhorst al jaren leiding geeft aan team van een kleine 60 medewerkers.

Een bedrijf dat werd opgericht door de ouders van Edwin.

Zoals bij veel groeiende bedrijven, was ook hier behoefte aan het nog beter structureren van processen. Op die manier ontstaat er steeds meer grip en kan er beter worden gestuurd.

Inmiddels help ik Edwin Markhorst al ruim een jaar:

-       de orderportefeuille is gegroeid

-       er is meer (financieel) inzicht

-       de processen zijn beter ingericht

 

De reden waarom hier hulp wenselijk was, is even begrijpelijk als verdrietig. De steun en toeverlaat van Edwin, zijn broer Jeroen Markhorst is een aantal jaren geleden overleden.

Het gemis van Jeroen is nog altijd voelbaar binnen de hele Markhorstfamilie. Een bijdrage kunnen en mogen leveren om de fundamenten, die Edwin met zijn broer Jeroen heeft gelegd, te versterken is dan ook heel bijzonder.

Uiteraard ben ik daardoor ook een klein onderdeeltje van de Markhorstfamilie geworden; Edwin². Natuurlijk is en blijft het werk, maar met zo’n gevoel ‘je ding doen’ is en blijft bijzonder.

Net zoals het bijzonder is dat je gevraagd wordt om mee te gaan naar vliegveld Budel. Waar Edwin mij liet zien en ervaren wat hij als ondernemer doet om zijn hoofd leeg te maken: Vliegen. Briljante ervaring!

Wat heb ik toch gaaf werk.

Wat doe jij als ondernemer om je hoofd leeg te maken?

 

 

Origineel weergeven