« Bedrijfsadvies met het Management Kompas Systeem ®»

Gepubliceerd op 11-02-2020

Je wilt meer inzicht in én meer grip op je bedrijf. Dat kan door het inwinnen van bedrijfsadvies. Kijk voor een MKS-bedrijfsadviseur bij jou in de buurt. Deze adviseurs werken met het Management Kompas Systeem®. Bewezen in theorie én praktijk. Hoe werkt het MKS®?

Een bedrijfsadviseur kiezen

Je hebt behoefte aan bedrijfsadvies en gaat op zoek naar een bedrijfsadviseur. Dan moet het uiteraard klikken tussen jou en de bedrijfsadviseur. Maar je moet nog altijd maar afwachten wat de kwaliteit van het advies zal zijn. Daarom staat in mijn aanpak het Management Kompas Systeem® centraal.

Het Management Kompas Systeem ®

MKS® is ontwikkeld in samenwerking met de RUG (Rijksuniversiteit van Groningen) en heeft in de loop der jaren zijn kracht in de praktijk meer dan bewezen. MKS® richt zich op de 3 tot 5 belangrijkste resultaatbepalers (KPI’s) binnen je bedrijf. Je krijgt continue inzicht op relevante bedrijfsinformatie. En dat leidt dan al snel weer tot meer grip op de belangrijkste bedrijfsprocessen:

 • financiën;
 • personeel en organisatie;
 • verkoop; en
 • inkoop en/of productie.

Tip
Het Management KompasSysteem ® lijdt in 90% van alle bedrijven, binnen 3 maanden tot een hogere winst als bedrijfsresultaat!

Management KompasSysteem® gebruiken

Het Management KompasSysteem® is een bedrijfsadvies methode, waarbij gebruik wordt gemaakt van een beproefde aanpak die zorgt voor meer winst. Allereerst wordt het bedrijf doorgelicht op de meest cruciale onderdelen, waarbij de ondernemer inzicht krijgt in de verbetermogelijkheden van het bedrijf. Deze bedrijfsscan geeft jou als ondernemer dírect handvatten om het rendement van je onderneming te verbeteren.

Als uit de bedrijfsscan blijkt dát er verbeteringsmogelijkheden zijn en je hebt behoefte aan begeleiding bij het daadwerkelijk verbeteren van je bedrijf, dan kun je samen met je MKS-adviseur kiezen voor een bedrijfsdoorlichting. Hierbij wordt een uitgebreide analyse gemaakt van je bedrijf, waarbij wordt gekeken naar welke onderdelen binnen jouw bedrijf extra aandacht behoeven. De conclusies worden vastgelegd in een jaarplan, zodat je een doelgericht plan van aanpak hebt om mee aan de slag te gaan en meer winst kunt gaan maken. Het is geen ellenlang rapport met allerlei cijfers en financieel jargon, maar een praktisch, dynamisch overzicht gemaakt en geschreven voor de ondernemer.

Heb je behoefte aan hulp bij het implementeren van het jaarplan, dan kun je ervoor kiezen om te kiezen voor bedrijfsbegeleiding. Dit zorgt er voor dat je samen met een expert op dat gebied écht aan de slag gaat met je bedrijf. Deze methode is een samenspel tussen ondernemer (jij) en adviseur (ik).  Een samenspel van analyseren, adviseren, inspireren en werken.

Inclusief MKS-tools

Doordat het Management KompasSysteem ® veelvuldig wordt toegepast, zijn er in de loop der tijd allerlei praktische tools ontwikkeld:

MKS-tools-1.png

 • bedrijfsscan;
 • bedrijfsdoorlichting;
 • kostprijsberekeningsmethode;
 • rendementsanalyse;
 • begroting (jaarbegroting en meerjarenbegroting);
 • resultaten volgsysteem®;
 • periodieke managementrapportages/dashboards;
 • MKS Benchmark.

Via een online dashboard kun je je plannen, resultaten, doelen, enz. volgen. Dus geen eenmalig, financieel plaatje, maar een continu inzicht in je bedrijfsresultaten.


Tip
Vraag gerust een gratis kennismakingsgesprek aan.


In vier stappen naar meer Winst

 1. Maak kennis met een MKS-adviseur
  Ga eerst eens een gesprek aan, zodat je kunt aanvoelen of er een klik is met je adviseur, zodat je kunt bepalen of dít de persoon is die jou gaat helpen aan meer winst (inspiratiesessie)
 2. Laat een Quickscan maken
  Door een quickscan te maken van jouw bedrijf, krijg je inzicht in de huidige prestaties van je bedrijf (een 0-meting). Tevens wordt het verbeterpotentieel van jouw bedrijf (maximale verdiencapaciteit) in beeld gebracht, zodat je weet waar je toe in staat bent. Er wordt gekeken naar de impact van de verbetermogelijkheden en je krijgt concrete handvatten om het rendement van jouw onderneming zo effectief mogelijk te laten groeien en op die manier direct de winst te verhogen.
 3. Laat je bedrijf eens goed doorlichten
  In verschillende sessies wordt antwoord gegeven op de belangrijkste vragen die jou als ondernemer in staat stellen om zelf een goede begroting te maken. Zodat je beter kunt calculeren, en (strategische) keuzes kunt maken om meer grip en sturing te krijgen op je bedrijf. Je kunt na deze bedrijfsdoorlichting als ondernemer je bedrijf sturen op de achterkant van een bierviltje.De uitkomst van de bedrijfsdoorlichting is dat niet ik, maar JIJ inzicht hebt in je bedrijf. Hierdoor ben je in staat je bedrijf beter te sturen op basis van financiële indicatoren. Deze stap wordt samengevat in het jaarplan waarin een begroting en actie- & verbeterplan is opgenomen.
 4. En nu samen aan de slag
  Wanneer je de voorgaande stappen hebt doorlopen en je hebt gemerkt dat je MKS-adviseur waarde toevoegt voor jou en je bedrijf, dan is de volgende stap: bedrijfsbegeleiding.
  Nadat het jaarplan is gemaakt (waarin o.a. een begroting, diagnoses, Kostprijsberekening en resultaatbepalers (kpi’s) zijn opgenomen) ga je samen met je MKS-adviseur aan de slag om het plan uit te voeren, toegespitst op jouw specifieke situatie en uitdagingen.

Tip
Wil je meer inzicht in en grip op je bedrijf? Werk dan samen met een bedrijfsadviseur die werkt met het Management Kompas Systeem ®. Zo krijg én hou je meer grip op je onderneming en in 90% van alle gevallen leidt het binnen drie maanden tot meer winst.

Joosten Organisatie & Participatie voor bedrijfsadvies in de grote regio Eindhoven/Brabant

download-1604321440.png