Over Bart van den Broek

Begonnen

als accountant bij BDO kantoor Rotterdam. Waarna ik ervaringen opgedaan heb bij multinationals als Philips en Ahold. Daarna diverse CFO/CEO rollen vervuld bij  kleine en middelgrote MKB bedrijven.

En vervolgens

heb ik mijn achtergrond en werkervaring als finance master en werktuibouwkundige gebruikt om mij verder te specialiseren in ondernemingen welke actief zijn in de handel, productie en industriële dienstverlening. Plan- of project gestuurd. Hierbij ben ik actief binnen zowel familie bedrijven (Directeur Groot Aandeelhouders settings) alsook binnen Private Equity portfolio bedrijven. Vanuit mijn expertise heb ik diverse (familie)bedrijven geheel of gedeeltelijk verkocht aan Private Equity bedrijven en strategische kopers. 

En verder

  • Ben ik van het bouwjaar 1971
  • Ben ik getrouwd
  • Heb ik 2 kinderen
  • Woon ik in Tilburg 

Waar houd ik mij mee bezig

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: “Ik ben geen consultant. Wat ben ik dan wel”? Een pragmaticus die zelf de handen uit de mouwen steekt en werkt samen met u aan continue verbeteringen in vastleggingsprocessen waarmee uiteindelijk bruikbare, betrouwbare en tijdige stuur informatie binnen uw onderneming beschikbaar komt. Dit alles op een zo effectief en efficiënt mogelijke wijze. Stuurinformatie is niet alleen financieel, er zijn immers veel meer belangrijke drijvers voor succes binnen uw onderneming, zoals bijvoorbeeld uren/bezetting van medewerkers, (verwachte) project resultaten, omloopsnelheid voorraden, orderintake, opdrachten bestand, machine OEE’s, leverbetrouwbaarheid etc.

Wanneer kom ik in beeld

Of u nu een uitbereiding van uw ondernemingsfinanciering zou willen bewerkstelligen of uw onderneming geheel of gedeeltelijk zou willen verkopen, ik kan u daarbij helpen. Niet alleen weet ik wat financiële instellingen verwachten in wat u moet aanleveren om tot een succesvolle invulling van uw kredietbehoefte te komen, maar ook weet ik wat overnemende partijen verwachten aan informatie van u als u uw onderneming aan hen zou willen verkopen. U heeft een mooi bedrijf, maar een ander heeft niet uw jarenlange ervaringen en kennis. Dit moet dus op eenvoudige en effectieve wijze overgebracht worden aan die ander. Helaas zijn daarbij woorden niet genoeg en draait het om juiste, volledige, actuele en relevante informatie verstrekking. 

Wat kan ik voor u betekenen

  • Opleveren van een data set ten behoeve van financiële instellingen met betrekking tot een kredietaanvraag/aanpassing;
  • Uw bedrijf weer winstgevend maken en onder het toezicht van bijzonder beheer vandaan halen;
  • Uw onderneming verkoop klaar maken, zoeken van mogelijk geïnteresseerde kopers (Private Equity en/of Strategische kopers) en u begeleiden in dit proces;
  • Het vervullen van een (part-time) financiële directeurs- of CFO rol;
  • De informatie voorziening binnen uw onderneming verbeteren vanuit een actief participerende en sturende rol;
  • De begeleiding van bedrijfsmatige software implementatie trajecten zoals ERP, BI, CRM, Cashmanagement en Budget en Forecasting.

Kijk voor meer informatie op het LinkedIn profiel van Bart van den Broek RC EMFC MFSME.  

Member of Turn Around Management Association Netherlands chapter.