« Mijn #1 tip voor ondernemers die meer winst willen maken»

Gepubliceerd op 21-11-2023

Veel ondernemers zijn door drukte vaak bezig met de ‘waan van de dag’. Maken veel uren, dragen veel verantwoordelijkheid en hebben te maken met veel onzekerheden. 

En dan moet er ook nog winst worden gemaakt.

Niet omdat dat altijd de hoogste prioriteit heeft, maar winst zorgt er wel voor dat je jezelf, je mensen en je bedrijf kunt blijven ontwikkelen.

In de praktijk wordt er echter te weinig gekeken naar welke resultaatbepaler(s) het meeste invloed hebben op de winst.

Om je winst met meer dan 20% te laten stijgen, zul je toch moeten weten waar je binnen je bedrijf het beste aan kunt werken. De invloed van de diverse resultaatbepalers kan per bedrijf flink verschillen.

Om te weten welke resultaatbepaler(s) voor joúw bedrijf het meeste invloed hebben op de winst van je bedrijf; eerst even alle resultaatbepalers op een rijtje:

 

  • Commercieel gedrag (de verkoopprijs van je product of dienst)
  • Inkoopprijs (de kostprijs van de producten of diensten die je inkoopt
  • Productiviteit (de hoeveelheid werk die wordt verzet) 
  • Efficiency (zo min mogelijk inspanning een zo groot mogelijk resultaat)
  • Bezetting (het aantal mensen)
  • Bedrijfskosten (alle kosten die je maakt om je dienst/product te maken) 

Op basis van het soort bedrijf dat je hebt, kun je al een eerste inschatting maken welke resultaatbepalers binnen jouw bedrijf een grotere of kleinere invloed hebben.

Mijn #1 tip: zorg ervoor dat je erachter komt welke resultaatbepaler(s) het meeste invloed hebben op de winst van jouw bedrijf.

Op die manier weet je waar je de meeste tijd en aandacht aan moet besteden om effectief meer winst te maken.

Omdat dit per bedrijf verschillend kan zijn is het raadzaam om een MKS-adviseur te raadplegen die dit voor jou (ook cijfermatig onderbouwd) inzichtelijk kan maken.

Weten waar je een MKS-adviseur bij jou in de buurt kunt vinden? Stuur ons een bericht en wij zorgen voor de contactgegevens van een adviseur bij jou in de buurt.

Afbeelding2-1727194956.jpg