Waarom een bedrijfsadviseur inschakelen?

Wanneer je als ondernemer je bedrijf runt, dan kom je regelmatig voor uitdagingen te staan waar je (nog) geen of weinig ervaring mee hebt. Als het uitdagingen betreft die gaan over jouw eigen vakgebied, dan heb je in de regel niet veel aan een bedrijfsadviseur of bedrijfsadvies. Wanneer je echter tegen uitdagingen aanloopt op het gebied van ondernemersvaardigheden, of zoals veel ondernemers zeggen: ‘randzaken’ dan is het inschakelen van een bedrijfsadviseur of het inwinnen van bedrijfsadvies erg nuttig. Want hoe goed jij je beroep als ondernemer ook uitoefent, wanneer je (bedrijfs)resultaat verloren gaat, doordat je te weinig oog hebt voor de ‘randzaken’, dan laat je winst liggen…
De randzaken waar veel ondernemers tegen aan lopen en in meer of mindere mate hulp bij kunnen gebruiken is

  • inzicht in hoe ze het bedrijf beter kunnen sturen (financiën)
  • het vinden-, boeien-, en binden van klanten (sales)
  • aansturen van mensen (leiderschap)

Een bedrijfsadviseur houdt zich professioneel bezig met de ‘randzaken’ van andere ondernemers. De primaire doelstelling voor een bedrijfsadviseur is dat je als ondernemer doelstellingen realiseert en daarmee (meer) winst maakt. Want alleen als je winst maakt, kun je jezelf, je bedrijf en je mensen blijven ontwikkelen.

Financiën

"Door jou op financieel niveau inzicht en overzicht te bieden, zorg ik dat je grip krijgt op hoe jij je bedrijf financieel kunt sturen. Grip die er voor zorgt dat je op dit vlak kunt sturen en rust krijgt. Rust, zodat je je geen zorgen hoeft te maken, omdat je jouw aandacht en passie wilt gebruiken voor je vak en voor je klanten".

Sales

"Door samen met jou te kijken naar hoe jij jouw klant het beste kunt overtuigen en welke communicatie(instrumenten) jij daarvoor moet inzetten, leer je hoe je met jouw bedrijf klanten kunt vinden. Weet je hoe ze je kunt boeien en hoe je ze aan je bedrijf weet te binden".

Leiderschap

"Door samen met jou aan de slag te gaan, krijg je handvatten waardoor je leert hoe je een leider kunt worden in plaats van een baas te zijn".